Cara Convert Mediafire Kepada Direct Link




Salam semua. Hari ini XLAWS nak ajar bagaimana nak convert link mediafire kepada direct link. Kepada yang suka mendownload dari link mediafire di galakkan mengetahui cara ini, kerana ianya akan membuatkan download anda lebih cepat!. =D OK, tanpa membuang masa jom tengok XLAWS buat. Zaaaaassssss!

Apa yang anda perlukan ialah: MF Ripper & Net Framework 4 x32 & x64

Tapi sebelum itu, pastikan anda sudah install Net Framework 4. Macam mana nak tahu dah install atau belum?. Cuba cek dulu. Gambar di bawah contoh Net Framework 4 yang sudah install.


Apabila selesai install Net Framework 4 ni, sila restart PC anda dahulu OK.

Kepada yang sudah install Net Framework 4 boleh teruskan langkah-langkah berikut.

Extract MF Ripper dan buka. Contoh macam gambar di bawah ini.


Selepas itu, masukkan link Mediafire anda di ruangan yang telah disediakan dan tekan button Grab Links.


Proses Grab Links sedang berjalan. Anda perlu bersabar sedikit ya.


Apabila proses siap. Copy direct link macam gambar di bawah ini.


Buka web browser anda ikut yang mana anda suka. XLAWS selalu kalau nak download apa-apa file guna Mozilla Firefox je sebab nanti auto download guna IDM (Internet Download Manager). Selepas buka Mozilla, paste di ruangan browser yang telah disediakan itu dan tekan enter.


Kalau pengguna IDM ni, selepas tekan enter nanti secara automatik IDM akan keluar semasa hendak download tu.


Siap! hah! Lengkap sudah tutorial kita pada kali ini. Selamat berjaya! =D


We Appreciate Your Comments

1 Respones to "Cara Convert Mediafire Kepada Direct Link"

Afwan Haziq said...

Can you update the download link? link broken...


December 22, 2014 at 3:56 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS