How To Setting ATI Desktop Resolution




Perhatian: Tutorial ini hanyalah untuk Graphic Card ATI sahaja. =D.

Korang ada masalah resolution game x widescreen x macam gambar di atas ni? Kiri kanan hitam je walaupun kita dah setting kasi resolution dia paling recommended untuk desktop/laptop kita. Ha!, sebenarnya korang boleh je setting kasi widescreen dengan mudah. Tutorial kali ni hanyalah menggunakan sedikit trick je.

Step 1: korang mestilah low kan sikit resolution korang tu. macam aku buat 1280*720 ja.


Step 2: Tekan kanan kat desktop pastu select Catalyst(TM) Control Centre.


Step 3: Lepas tu korang select advanced option dan pilih Desktop & Displays.


Step 4: Tekan kat arrow kecik kat sebelah kanan atas gambar laptop tu dan pilih Configure...


Step 5: Pilih Full Screen dan tekan Apply.


Step 6: Akhir sekali, setkan balik screen resolution korang kepada asal.


Try maen game korang tu mesti widescreen punya. =D


We Appreciate Your Comments

2 Respones to "How To Setting ATI Desktop Resolution"

FaizIkari said...

Thank you kawan...
Akhirnya setelah berzaman aku main game ada border kat tepi tu skrg dah hilang dah...
Terima kasih byk2...


August 4, 2011 at 5:58 AM
XLAWS said...

sama2 Faizlkari. aku dulu pown dok ada masalah mende ni.


August 6, 2011 at 11:46 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS