Cara Register IDM Untuk Selamanya!



Updated (19/2/2012)
XLAWS cadangkan baik korang guna tutorial ni daripada download yang IDM + patch atau cracked. Sebab tak jamin 100% selamat. Kemungkinan ada virus yang merbahaya dengan tujuan untuk menjahanamkan PC korang atau mencuri data peribadi korang. Mana tahu kan??

Download IDM
www.internetdownloadmanager.com/download.html

Tutorial ini adalah untuk IDM yang tak register lagi.
OK. langkah pertama korang mesti ikut macam gambar di bawah ni.


1. Mula2 pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc
2. copy file hosts tu ke desktop dulu sebagai backup.
3. dan open file hosts kat desktop tadi tu pakai notepad.

Pastu masokkan apa yang aku highlight warna biru tu kat dalam hosts tadi.


Ni dia yang nak dimasokkkan.

127.0.0.1     tonec.com
127.0.0.1    www.tonec.com
127.0.0.1     registeridm.com
127.0.0.1     www.registeridm.com
127.0.0.1     secure.registeridm.com
127.0.0.1     internetdownloadmanager.com
127.0.0.1     www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1     secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1     mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1     mirror2.internetdownloadmanager.com

dah masokkan selepas tu save.

PASTU COPY BALIK HOSTS KAT DESKTOP TADI KE FOLDER ASAL.
(C:\Windows\System32\drivers\etc)

Lepas tu open IDM mesti ada keluar benda macam di bawah ni kan?


Masuk je maklumat seperti dibawah ni.

First Name: aaa
Last Name: bbb
Email: aaabbb@yahoo.com
Serial Number: UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5

Berjaya 100% kan? =D


We Appreciate Your Comments

35 Respones to "Cara Register IDM Untuk Selamanya!"

Anonymous said...

Salam. Kalau saya update idm untuk ke versi seterusnya adakah boleh?


July 8, 2011 at 11:42 PM
Anonymous said...

thanks bro , wa rasa taknak mandi lah dalam 2 bulan ni .


July 24, 2011 at 12:10 AM
XLAWS said...

kasi setahun terus la. baru pecah rekod. kekeke


July 25, 2011 at 11:08 AM
Anonymous said...

bro cm ne nk ade kn link download kt mozilla??? tlong.....


August 3, 2011 at 12:10 AM
XLAWS said...

bukak IDM>pergi tab Download>Option>pastu ko tick sumer web browser kat dalam box Capture download from following browsers.


August 3, 2011 at 6:07 PM
Anonymous said...

bro,kenapa lepas aku register dia cakap ni fake serial??


March 2, 2012 at 1:06 PM
ctiey said...

ye..npe dia ckp fake serial???????


March 29, 2012 at 11:48 PM
XLAWS said...

ctiey da ikut betul2 x untuk masukkan kat host tu?


March 30, 2012 at 2:46 PM
Amirulmarin said...

terbaik bro xlaws


July 28, 2012 at 11:41 PM
Muhammad Aliff Muazzam said...

nah..
amek patch niey..
still working pada latest idm...

http://kamisukagodam.blogspot.com/2012/06/internet-download-manager-611-patch.html

[ Tester2009 ]


August 11, 2012 at 7:35 AM
Melissa said...

makasih... suksessss....


January 20, 2013 at 10:28 PM
agus said...

gk bisa gan
kek po iki ?


January 23, 2013 at 4:19 PM
agus said...

serial number e iku kek po
cok


January 23, 2013 at 4:20 PM
agus said...

wedos asu kambing anjing


January 23, 2013 at 4:20 PM
roni said...

thanks manyos tuh cara y maksih banyak gan...


January 24, 2013 at 1:03 AM
izar said...

thanks :)


January 28, 2013 at 6:22 PM
Itachi Akatsuki said...

punya laa serabut bertahun-tahun aku pikir cara nak atasi problem ni.. hahaha. gini rupanya cara settle nye. done. thanks bebanyak bro. sangat membantu.
jasamu dikenang!


February 7, 2013 at 10:42 AM
nongkobrondong said...

tanks atok......


February 9, 2013 at 3:17 PM
yoga said...

kya mana bro kok ndak bisa


March 14, 2013 at 11:42 AM
aidl said...

makasih bro


April 10, 2013 at 10:46 PM
Raisya Ayumi said...

kenapa sy x blh dwnload dgn idm dan kenapa asyik kluar psl remote host n hardclose


April 12, 2013 at 11:52 PM
Putra Elintang said...

trims ... semuanya bisa bro!!


May 19, 2013 at 5:34 PM
Valle Candra Rush said...

gan kalau di save , filenya jadi text document gan ...

gimana ya gan ?


June 7, 2013 at 12:11 AM
Valle Candra Rush said...

bro gimana caranya bro .......

kasi tau dong ....


June 7, 2013 at 12:20 AM
Ahmad Sofyan said...

gk bisa bro,,,gimana nihhhh


August 10, 2013 at 5:57 AM
enhy said...

nda ad yg di highligh di hostq... dr mna kha it?


September 1, 2013 at 5:33 AM
Shafiq Zakaria said...

bereh berjayaaa...tengsss admin..:)


September 28, 2013 at 6:36 PM
arsiqum peace said...

THANKS, semuanya sukses. :D


October 14, 2013 at 1:46 PM
rudy said...

dah berjaya..huhuuu...trime kasih admin..


November 4, 2013 at 9:18 PM
Pandra duasatu said...

masih bingung


November 20, 2013 at 8:48 AM
Bayu said...

aku kok gaada hostnya??


January 16, 2014 at 8:45 PM
getsu said...

thanx bro 100% jd o.


January 23, 2014 at 5:01 AM
Naufal ikbar said...

mas ko tetep gabisa ya?bingung ni .sama windows saya jadi hilang


February 22, 2014 at 11:00 PM
Eri said...

bingung gan, katanya serial numbernya fake.. tolong bantu


April 2, 2014 at 4:16 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS