Speed Up Internet Browsing By DNS Hack




Sebelum ni aku ada pernah sekali post pasal Increase Internet Speed 20% untuk melajukan internet korang sebanyak 20% lagi. Kali ni aku nak ajar korang macam mana nak bagi surfing internet pada tahap laju gila gaban punya.hehe..Follow tutorial di bawah =D

Note: Tekan gambar kalo tak nampak.

Pertama sekali korang bukak Run. Cari paling cepat tekan button WINDOW+R. Lepas tu tulis regedit dan OK


Kedua, ikut macam gambar di bawah ni.
HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>CurrentControlSet>services

sambung dari services>Dnscache>Parameters. Pastu yang nombor 7 tu click kanan pilih New>DWORD (32-bit) Value.

Yang terakhir tulis ni NegativeCacheTime. Letak Value data dia 0 pastu OK.

Sekarang cuba korang try surfing internet kat mana-mana website tengok macam mana dia pergi.hahaha =D


We Appreciate Your Comments

5 Respones to "Speed Up Internet Browsing By DNS Hack"

Anonymous said...

still cam biase je..


May 5, 2011 at 1:48 PM
XLAWS said...

utk sesetengah pc buat laju je surf. kekadang ada yg buat takde effect. yg ni kita tak taw.hmmm


May 5, 2011 at 8:17 PM
Anonymous said...

jd lh broo....thanx


May 29, 2011 at 1:07 PM
Anonymous said...

ada tingkaat ckit jew kurang pasan perbezaan(wifi)


August 9, 2011 at 5:57 AM
Anonymous said...

good good!!!


August 17, 2011 at 3:17 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS