Screengrab: Tangkap Screen Shot Di Mozilla Firefox




Screenrab merupakan plugins Mozilla Firefox yang berfungsi untuk mengambil screen shot di web browser Mozilla Firefox.



Lepas install Screengrab pastu restart Firefox. nanti ikon screengrab tu akan terpapar macam di bawah ini.



OK sekarang, kita gunakan contoh website yang kita nak amek screenshot ialah:
http://abduzeedo.com/easy-casino-style-sign-photoshop
lepas bukak tu ikut macam gambar di bawah ni.



Lepas tu nama kan file korang tu dan PASTIKAN DI AKHIR NAMA FILE KORANG TU LETAK .jpeg dan Save as type JPG.



Lihatlah hasilnya. Kalau korang ada cara lain untuk save screenshot sila komen ya! =D


We Appreciate Your Comments

0 Respones to "Screengrab: Tangkap Screen Shot Di Mozilla Firefox"

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS