Create Restore Point Window 7



System Restore ni fungsinya memang telah disediakan dalam setiap Windows. Kita Boleh gunakan untuk kembalikan komputer kita ke keadaan asal bila berlaku sesuatu seperti serangan virus, registry rosak dan lain-lain. Untuk berjaya kembalikan keadaan PC korang seperti asal kita perlulah membuat System Restore ni terlebih dahulu.
 
Pertama sekali korang buka Computer pastu pilih System properties macam gambar kat bawah ni.
 
Lepas tu pilih System Protection.

Pilih mana-mana hard disk yang korang nak buat restore point tu. Macam aku pilih System C aku. Pastu tekan create.

Namakan restore point korang. Pastu tekan create lagi.

 Proses restore point sedang dilakukan.

Akhirnya korang dah ada restore point.

Amacam? senang tak nak buat restore point? tak susah kan.


We Appreciate Your Comments

0 Respones to "Create Restore Point Window 7"

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS