Setting Sound VLC Player Lebih Sedap!



Mula2 tekan All pastu pilih advanced dan tick kotak mcm di atas...
1- Allow only one running instance.
2- One instance when started from file.
3- Increase the priority of the process.


 Audio setting lak.

1- High Quality audio resampling
2- Replay gain mode change to>Track
3- Replay preamp>3
4- Default replay gain>3


 kat Audio>Filters> tick Equalizer with 10 bands



kat Audio>Filters>Equalizer>Bands gain letak nombor pastikan ada jarak antara nombor2.

8.9 10.5 10.3 6.2 8.4 10.3 13 12.2 10.3 7

tukar Global gain kepada> 3 or 4 or 5 (ku punya -3)

Restart VLC player, pilih lagu kegemaran anda dan rasa kelainan bunyi lagu anda yg lebih tajam dan lebih jelas.

Kalau bunyi noise banyak sgt kurangkan Global gain kepada -3

pastu save dan restart VLC Player. cuba tukar value smpai anda dgr bunyi crystal clear slap bass sound. (bunyi jelas gler).


We Appreciate Your Comments

2 Respones to "Setting Sound VLC Player Lebih Sedap!"

ヌール イワン said...

tq bro!! tapi ak nie noob sket...cane nak taw bunyi tu bunyi noise bnyak sgt or x? Pstu 
bunyi crystal clear slap bass sound ape lak??

sorry me super noob


August 3, 2012 at 7:09 PM
XLAWS said...

 ko kene bandingkan sndri default dgn settings ni. telinga ko mesti power.


August 3, 2012 at 8:10 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS