Search Engine Yang Berguna (Bagi Aku)



Seperti mana yang korang tahu. Ada banyak web Search Engine yang sangat berguna pada kita. Terutama sekali untuk kaki-kaki download tu. Search Engine ni akan cari benda yang korang tercari-cari selama ini. Bagi seorang kaki download macam aku ni. Selalu cari file yang dikehendaki dengan menggunakan website www.loadevery.co.cc.

(Click Pada Gambar Untuk Lebih Jelas)
Di dalam ruangan kotak merah tu. Korang boleh la pilih nak download sesuatu file tu dari link mana.

Yang kedua pula ialah www.uvrx.com website ni pun sama macam website di atas. Cuma loading page lagi laju sebab uvrx.com simple je page dia.

Dalam ruangan kotak merah tu pun sama. Kita bole pilih nak download file dari link mana. Dengan wujudnya website macam ni, file dikehendaki lebih senang di cari.

Yang Terakhir ni mestilah Pakcik Google Kita or Makcik Yahoo kita.kekekeke
Tapi Pakcik & Makcik ni takde macam apa yang ada di website loadevery & uvrx. macam mana nak cari file-file download kita lebih detail? Ha caranya macam ni.

Contoh, kalau kita nak download file dari mediafire.com dekat Google or Yahoo search bar tu kita taip macam ni. 

mediafire; nama file korang

Kalau Megaupload macam mana pulak? Ha, macam ni je, sama je.

megaupload; nama file korang

Sama juga untuk link-link lain. Kalau paham baguslah. Kalau tak paham gak cuba korang baca betul-betul. Kalau tak paham gak (seriously tak paham) hah! pandai-pandai ar korang hidup. Renung-renungkan & selamat beramal.


We Appreciate Your Comments

1 Respones to "Search Engine Yang Berguna (Bagi Aku)"

Qz said...

kalu terbalikkan pun boleh jugak kan?
cam "dewata raya mediafire"


November 23, 2011 at 12:02 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS