Langkah Berjaga-jaga Selepas Menggunakan Mozilla Firefox



 Note: Untuk pengguna Mozilla Firefox je.

Lepas korang asyik layan facebook, myspace, yahoo dan lain-lain website mesti korang bla macam tu je kan. Tak kira la di mana-mana pun korang online sebabnya ianya amat merbahaya kerana setiap benda yang korang online tu komputer telah pun save kan data-data apa yang korang buat tu.

Contoh, macam facebook...komputer akan simpan data-data seperti password. Paling kurang pun simpan ID atau e-mail korang pun hacker dah boleh hack korang punya account.

Untuk menggelakkan masalah ni. Lepas je korang habis puas online tu pastikan clearkan semua cookies, delete history, & cache. Cara-caranya seperti di bawah.

Pertama sekali pergi ke Tools>Options...>Pergi ke Privacy Tab. Pastu korang akan nampak macam gambar di bawah ni.

Click clear your recent history. Pastu pilih Everything & Tick semua pastu tekan Clear Now.

Akhir sekali, Click remove individual cookies. cuma tekan Remove All Cookies.

Lepas ni bila korang habis surfing internet kat cc ke atau dekat mana-mana pastikan korang padam apa yang korang dah bukak tu. Tidak lah menjadi perkara wajib tapi harus.kekeke


We Appreciate Your Comments

0 Respones to "Langkah Berjaga-jaga Selepas Menggunakan Mozilla Firefox"

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS