Kenali Jantina Laptop/PC Korang



Nak tau tak laptop anda semua jantan atau betina? Ingat laptop takde jantina ke? Masa anda beli laptop kena check dulu samada jantan ke betina. Kalau anda lelaki beli laptop yang betina. Kalau perempuan beli la yang jantan. Baru macho.

Ok. Cara-cara nak tahu samada laptop ataupun PC anda jantan ke betina ikut cara di bawah:

1. Pertama sekali copy benda kat bawah ni masuk ke dalam notepad

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"hi chicharito"

2. Kemudian save as chicharito.vbs

3. Dah siap save klik pada file yang anda save tadi. Kalau yang keluar suara garau tu mestila jantan. Kalau yang suara lembut sikit tu mesti betina. Jangan dua-dua sudah.

Sebenarnya nak save dengan nama apa-apa pun boleh tapi mesti .vbs. Bukan .txt ok. Yang ayat "hi chicharito" tu nak gantikan dengan nama anda sendiri pun boleh.

Selamat mencuba.


We Appreciate Your Comments

11 Respones to "Kenali Jantina Laptop/PC Korang"

dhilla nazli said...

menjadi ke ni?? na cube ah


May 9, 2011 at 10:57 PM
XLAWS said...

menjadi punye :P


May 11, 2011 at 11:47 AM
Anonymous said...

hahaha nasib suara jantan .. =.="


May 15, 2011 at 3:47 PM
Anonymous said...

x tau suare jantan atau betina... =.="


June 10, 2011 at 4:02 PM
Anonymous said...

wohoi dngr suara pompuan-tua-laju ....ni mesti PC aku dh berzaman ni...hasihh


July 2, 2011 at 11:19 PM
XLAWS said...

haha layan jela. jaga mereka elok2 sudah.


July 3, 2011 at 1:08 AM
Anonymous said...

x jadi pn


July 23, 2011 at 12:00 PM
XLAWS said...

ko salah ikut step nie... cuba baca betul2.


July 25, 2011 at 11:22 AM
XLAWS said...

aweks tu... hehehe


August 1, 2011 at 12:21 PM
mohd hafizuddin said...

alamak suara pompuan latin la....semangat aku mcm ni nk buka lappy aku mcm ni ari2


January 3, 2012 at 11:48 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS