Cara Unblock Youtube



Ada Masalah Macam Ni?


Korang mesti tertanya-tanya pesal la dorang block Youtube ni? sedangkan Youtube ni tempat share maklumat. Siapa yang dekat hostel tu boleh guna trick ni. Ada jugak yang pakai Broadband je nak tengok youtube ni. Kepada sesapa yang tak boleh tengok website yang kene block tu senang je nak unblock dengan software Ultra Surf.

Apa itu Ultra Surf? ialah software berfungsi sebagai proxy untuk membuka sesuatu website yang di block dengan mengikut jalan belakang/tidak di ketahui/tak boleh detect oleh agen-agen block website tersebut. OK, berminat sila follow tutorial di bawah ni.

Note: Untuk Musang Berapi Sahaja OK. (Mozilla Firefox lah!)

Pertama sekali korang mestilah download software ni.


Pastu bukak software tu. Dia macam ni.
 Bila nanti dia da bukak akan keluar Internet Explorer sekali. Hah! exit je Internet Explorer.

Pastu open Mozilla Firefox. kat bahagian atas Tools>Options...>Advanced>Network Tab>Settings
nanti dapat macam gambar di bawah ni.


Seterusnya lihat gambar di bawah.
  1. Select Manual Proxy Configuration
  2. HTTP Proxy: 127.0.0.1 Port: 9666 (Default Proxy)
  3. Tekan OK.
Sekarang korang dah boleh layanzzz! Youtube dgn senang-lenang.

Note: Kalau Korang dah habis layanzzz! pastikan korang setkan balik Use System Proxy Settings pastu tekan OK.

TRICK NI BOLEH BUKAK WEBSITE KUIS JUGAK!!!.KEKEKEKE


We Appreciate Your Comments

8 Respones to "Cara Unblock Youtube"

Anonymous said...

website kuis tu npe???


May 4, 2011 at 7:52 AM
XLAWS said...

owh yang tu website kolej XLAWS. kitorang nak rujuk pasal info kami pown dorang tak kasi masuk. Last2 ni la cara nak masok website tuh.


May 4, 2011 at 9:08 AM
Anonymous said...

blue bole x ? AGAGAGA , saje tanye


May 5, 2011 at 5:33 PM
XLAWS said...

erk. aku tak taw la. ko try la sndri haha..


May 5, 2011 at 8:15 PM
Anonymous said...

lol...XLAWS ni dak kuis ke??


May 11, 2011 at 3:17 PM
hunnys~ said...

how about viruses?

kwn ckp guna mnde neyh virus cepat sikit na sebar pengaruh dye,,
=P


May 20, 2011 at 1:34 PM
Arya Putra said...

no such things as viruses..
kaji dulu..


June 14, 2011 at 3:38 PM
XLAWS said...

Anon: yela aku belajar kat KUIS. nape?

hunnys: ko dengar ckp si Arya Putra tu. hehe

Arya Putra: thanks bro. hehe


June 17, 2011 at 2:19 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS