0 Assassination Classroom 19&20





 hahaha...kawai


 he is here!!!!


 hold your horse girl


 i really pity him


 I would like to see her grown up spin off rather maybe we can make grown them as cameo on other anime.


 karma really scared the shit out of me


 Karma showtime


 like i said i really pity his opponet


 lmao Moment goes to him.


 err...Nagisa no pico


 see...i told you, anyone want to fight him has to prepared to die


and this guy want to be politician...hahaha..i pity his opponent



That guy in aloha shirt should have batman utility belt.


Wait.... you are saying there is two of them, is this foreshadowing for future upcoming character.



She is amazingly has awesome legs. Guest what, her name is Hinata...i think..?
 

 Yaoi material.


I'm still waiting for this epic anime!!!!


0 Apa yang saya boleh buat dengan Whiteboards di pejabat?





Ungkapan "Teratur, Teknologi Rendah tetapi memberi Kepuasan yang tinggi" adalah cukup untuk memberi gambaran konsep dan idea di sebalik kegunaan Whiteboards.


Whiteboards sentiasa dapat dilihat, ia sentiasa ada dengan saya, saya boleh menggunakannya di mana-mana hari, mahaupun minggu, malah bertahun-tahun dan ianya sentiasa menanti saya 24/7 jam sehari. Dimana, saya menggunakannya untuk melakarkan konsep dan idea untuk keseronokan dan kepuasan diri. Dengan kemudahan ini, saya dapat membantu "saya" memetakan projek. Saya boleh melukis  gambar rajah atau menghasilan gambaran visual terhadap workflow kerja saya. Inilah sebahagian daripada perancangan dalam menambah baik perjalanan kerja dan kekal dalam landasan kerja yang betul, selain itu, ianya memberikan perasaan "saya yang mengawal kerja saya" dan bukan sebaliknya.

Dengan menggunakan Whiteboard, saya dapat memastikan "saya" melakukan tugas yang sepatutnya. Apa yang perlu dibuat, Apa yang perlu dilakukan sekarang dan Apa yang perlu disiapkan. Daripada situ, saya dapat memastikan apakah perlu menjadi keutamaan. Dengan mengatur langkah kerja, saya dapat mengesan agenda, dalam erti kata lain, supaya terus dimaklumkan mengenai keadaan sebenar. Kerja-kerja harian dapat disiapkan pada waktu yang sepatutnya. Tiada hilang arah. Selain itu letakkan tarikh dan masa, kalau rajin, lukis komik.
Bukan itu sahaja, kalau perlukan sesi sumbang saran, apa lagi, disinilah whiteboard dapat memainkan fungsi. Apabila datang sahaja inspirasi sumbangkan di atas Whiteboard dan idea ini akan bercampur lalu membentuk idea baru. Masa inilah juga, kreativiti saya dapat diluahkan. Saya juga boleh melontarkan idea saya tanpa menggunakan suara kerana whiteboard adalah medium "suara" saya.

Sebenarnya, selain daripada whiteboard, wujunya pilihan lain, kalau saya mampu, saya mahukan benda ini di pejabat saya: 


Dengan menggunakan kaca, ianya lebih cantik dan nampak bersih. Serta, nampak macam gempak.
Saya juga ada pilihan kedua iaitu Idea Paint


Zaman kanak-kanak dulu, kita conteng dinding, tidak tahu kenapa budak-budak suka conteng dinding, lepas itu kena marah, sedangkan ianya adalah luahan kreativiti. Terima Kasih kepada Idea Paint. Kita conteng pada dinding pejabat sekalipun, tiada orang nak marah.

Saya juga ada belajar tips:
1. Ambil gambar mana-mana kerja yang penting, ada orang padam, menangis.
2. Setiap minggu padamkan dan letak idea baru, kalau rajin setiap hari.

Kebaikan:
1. Orang tahu kita buat kerja.
2. Kita tahu kita buat kerja.
3. Kerja kita berjalan.

Sekian.


0 Xlaws stand for GAZA





Serangan yang dilakukan oleh Israel dikecam hebat oleh masyarakat dunia. Kini angka mangsa dikatakan telah mencecah 90 orang dan Qz percaya ianya akan terus meningkat. Qz ingin mengatakan "We stand together, United for Gaza". Kepada semua boleh pergi ke website di bawah untuk melihat hasilan karya grafik yang mengagumkan dan menarik. Peace.

http://grafik.my/2014/07/peduli-palestin/

Sedikit sebanyak mengenai page ini ialah ianya bertujuan untuk menyatakan keprihatinan kami terhadap apa yang berlaku di palestine. Di sini, kita boleh menghantar karya untuk dikongsi. Kita juga boleh mendapatkannya untuk digunakan di Facebook. Sebarkan.


0 Modular Pc Razer adalah Next-Gen Pc?



Hari ini Qz nak cerita tentang hardware. Qz tidak tahu menahu dalam pekara berkaitan hadware dan software, Qz lebih kepada falsafah tetapi hari ini Qz nak cerita sedikit mengenai Hardware daripada Razer. Bagi mereka yang gemar bermain game pasti kenal dengan Brand tersebut.

Kenapa Qz nak sentuh pasal Razer adalah disebabkan mereka telah mengenalkan modular pertama yang mengaplikasikan sepenuhnya cecair sebagai penyejuk malah bagi mereka yang tiada pengetahuan mengenai motherboard, cpu, graphic card dan sebagainya, ini mungkin menjadi satu jawapan kepada mereka yang menginkan Next-Gen walaupun tidak mempunyai pengetahuan mendalam dalam hardware.


Cuba bayangkan, potensi modular ini, bagaimana pengguna hanya perlu menukar apa yang ingin ditukar, contohnya , motherboard Asus terbaru telah dikeluarkan, tanpa perlu menghantar ke kedai untuk pemasangan dan keluarkan duit untuk upah, pengguna hanya perlu menukar kotak yang mengandungi motherboard lama kepada yang baru, ianya mudah untuk ditanggalkan dan dipasang semula. Begitu mudah sekali. Bukan itu sahaja, Razer telah membuka satu ruang baru untuk diterokai di mana ianya akan menyumbang kepada evolosi Pc , sama ada, dalam reka bentuk, pemasangan, penggunaan, harga dan sebagainya yang akan memberi kesan kepada industri tersebut.


Buat masa ini, ianya hanya pada peringkat beta, serta masih tidak diketahui sekiranya Razer menjadikannya reka bentuk tersebut sebagai satu standard official secara terbuka untuk semua orang atau ianya hanya exclusive untuk Razer sahaja. Sekiranya Razer berjaya dalam menghasilkan Modular yang boleh menarik pengguna untuk membelinya ,maka, boleh dikatakan Razer macam Apple semasa mereka mengalahkan syarikat lain dengan keluarnya Mac.

Nak tahu lebih lanjut boleh layari di web berikut:
http://www.razerzone.com/christine


0 Membina "Penamat Cerita"





Dalam kehidupan seharian, kita tidak dapat lari daripada membuat pilihan, setiap masa, pasti akan timbul keadaan dimana kita harus membuat pilihan. Ini adalah lumrah kehidupan kita sebagai seorang manusia. Membuat pilihan adalah satu pekara yang mudah tetapi kesan daripada pilihan tersebut yang menakutkan kita untuk membuat pilihan. Kita adalah makhluk yang jahil dan masih mentah, usia kita , jika dibandingkan dengan Nabi Adam a.s. seumpama pepatah "baru setahun jagung".

Namun, keadaan akan sentiasa memaksa kita membuat pilihan, pelbagai pekara mula merungsingkan fikiran, pada masa itu,  situasi dianalisa, apakah jawapan yang terbaik? Adalah kebiasaanya, psikologi manusia takut kepada kegagalan, mereka membayangkan bagaimana negatif keadaannya apabila mereka kecundang. Ini samalah seperti zaman persekolahan, pelajar dipulunkan dengan buku teks dan latihan, semuannya adalah persediaan demi menghadapai dewan peperiksaan. Mereka disediakan dari segi mental, fizikal dan rohani. Segala teori dan insentif digunakan seperti solat hajat, kelas tamabahan, kem motivasi dan sebagainya, ianya supaya murid dapat menghadapi situasi tersebut dan membuat pilihan yang tepat. Namun, kita kena sedar bahawa dunia ini bukan hanya semata-mata "Hitam dan Putih", dunia ini juga adanya dunia "kelabu". Inilah yang menyukarkan kita untuk membuat pilihan.


Seharusnya, kita terlebih dahulu mengetahui bahawa dunia ini adalah mengenai membuat pilihan, dimana kita perlu faham akan "pilihan" kita, dengan memilih "pilihan" tersebut, maka, kita telah memilih bagaimana berakhirnya sebuah "cerita". Setiap "pilihan" dibuat akan memberi kesan kepada dunia sekeliling kita, malah, ianya mungkin akan mengubah hidup anda secara drastik. Tidak kira besar atau kecil "pilihan" tersebut, kita perlu membuat keputusan. Dengan memahami keputusan tersebut, kita akan dapat memahami bagaimana ianya akan membawa kepada pengakhiran sesebuah "cerita". Jadi, bagaimana anda mahukan, "cerita" anda diceritakan?

Ingin Qz ingatkan, ianya bukan mengenai betul atau salah dalam membuat "pilihan" tetapi kesan akan akibatnya memilih "pilihan" tersebut. Walaupun, skala marginnya adalah kecil namun ianya tetap akan menghasilkan riak diatas permukaan air. Pasti akan ada yang terkena dengan akibatnya tanpa mengira sesiapa. Namun, kita tidak boleh menjadikannya sebagai alasan untuk lari daripada keadaan tersebut, mahu atau tidak, keputusan mesti dibuat.



0 The Unyielding Flame in The Thirst For Knowledge




    Bagi mereka yang tidak fasih berbahsa Inggeris, makna tajuk diatas ialah "Api yang tidak akan pernah padam dalam kedahagaan mencari Ilmu". Qz memilih penggunaan bahasa inggeris dalam tajuk kerana makna yang lebih jelas dan singkat. Jadi, kenapa Qz nak sentuh isu tentang kedahagaan Ilmu dan apa kaitannya dengan api yang tidak akan padam.

Agak-agak boleh jumpa Ancient Civilization?
     Dalam pencarian Ilmu, kita akan menempuhi pelbagai dugaan, Ilmu adalah lautan luas, bukan mudah untuk berlayar di lautan ini, apatah lagi, ianya mempunyai tuan milik, jika, Dia berkehendak, kita pasti akan tewas dalam perlayaran ini dan terus karam dalam lautan dalam, maka, mintalah pertolongan daripadanya, ianya sama seperti meminta izin memasuki rumah orang, kita hanyalah tetamu. Beradaplah dalam berilmu.

   Seperti belayar, kita mestilah mengetahui cara-cara mengemudi kapal, cara membaca kompas, cara menetapkan hala tuju, cara meredah lautan yang bergelora, erti kata lain, apabila kita hendak berlayar di lautan ilmu, kita hendaklah terlebih dahulu memiliki ilmu bagaimana hendak berlayar. Jika tidak maka perlayaran menjadi sukar, apatah lagi, jika kita masih muda dan mentah, masih tidak mempunyai pengalaman dalam delegasi merentasi lautan Ilmu.

Qz nak Goku ajar kame-hame-Ha!
    Disebabkan itu, kita perlukan mentor, mereka yang terlebih dahulu daripada kita, tapi, janganlah kerana itu, kita tidak mahu memasuki kawasan yang tidak pernah diterokai, hanyalah kerana tidak pernah ada yang memasukinya, walaupun bahaya, namun, demi semangat dan jiwa yang suka kepada Ilmu, maka, redahlah lautan yang tidak pernah kita jelajah, terokailah ia dan fahamilah selok-beloknya dan hasilkan peta supaya mereka yang kemudian tidak akan sesat ataupun setidaknya dapat menyambung perjuangan-mu dalam meneroka lautan yang luas ini.

   Perjalanan ini semua berlaku atas dasar kedahagaan Ilmu, kita adalah sama seperti peneroka atau delegasi mencari benua baru, seperti pelayar-pelayar di lautan ketika zaman dahulu, mereka tidak tahu apakah yang berada di penghujung lautan yang luas, mereka yang tidak pernah pergi di luar kaki langit, hanya dapat mendengar cerita dongeng atau tidak lengkap, namun, ada di antara mereka yang ingin tahu dan perasaan ini membuak-buak, lalu, mereka mula dahagakannya; apakah yang berada di sebalik kaki langit tersebut? persoalan demi persoalan timbul, akhirnya, daripada sebuah persoalan timbulnya teori, pelbagai jawapan diberikan, kemudian, adanya mereka yang berani mempertaruhkan nyawa dalam meneroka alam lautan yang tidak diketahui.

Dapat sebiji boleh bawa belayar, mana nak samakan dengan...
   Demi mengharungi lautan yang luas, seseorang terlebih dahulu memerlukan kapal, jika kita memiliki kapal yang kecil, maka, janganlah pergi terlalu jauh sehingga ketempat-tempat yang kita tahu akan mengancam keselamatan, apatah lagi jika krew tidak ramai, serta kapten kapal masih mentah. Ukurlah kekuatan, kapasiti dan bertindaklah mengikut kemampuan. Oleh itu, setelah berjaya mengharungi lautan yang bergelora berhentilah seketika di perlabuhan, penuhkan semula stok makanan dan sebagainya, berehat dan kembalikan tenaga dan jika mampu, belilah kapal yang lebih kuat dan besar, tambah krew-krew kapal dan kapten kapal kini telah berpengalaman, kini, bukannya dia yang mendengar cerita, kini, dia yang menceritakannya.

Kalau bumi musnah cari planet lain.
   Jadilah seperti api, yakini sejenis api yang tidak mudah padam, jika, Qz nak katakan; "api yang tidak akan padam", ini akan bertentangan dengan konsep; setiap sesuatu pasti ada pengakhirannya, jadi, jika ianya terpadam, maka, nyalakan api itu semula. Tidak kira berapa kali ianya terpadam, nyalakannya semula.

   Keinginanlah yang menjadi minyak kepada api tersebut, semakin berkualiti minyak tersebut, semakin bersemangat ianya terus membakar dengan berkobar-kobar. Maka, terus meneruslah menghasilkan minyak yang berkualiti. Cahayanya akan menakutkan anasir-anasir yang tidak elok. Panasnya dapat memanaskan hati kita supaya kita tidak beku. Namun, api ini hendaklah dikawal, kerana api ini juga bersifat membinasa. Berhati-hatilah apabila bermain dengan api.

    Disebabkan itu, kita perlu belajar adap apabila hendak belajar dan cara-cara apabila kita berguru. Kesemua ini adalah demi keselamatan kita juga. Kenapa Qz berkata begini, kerana Qz sendiri telah ditegur, malah beliau telah mengenalkan Qz sebuah buku. Buku ini sesuai bagi mereka yang ingin mendalami ilmu, namun, tidak tahu ataupun tidak kenal akan adap dalam berilmu. 

    Kitab ta’lim muta’alim adalah sesuai sebagai panduan dalam menuntut ilmu. Qz ada jumpa link yang boleh dikongsikan akan ringkasan kitab, jika tidak pun, belilah buku tersebut dan kongsilah apa yang anda faham dan mengerti akan maksudnya. Sekian daripada Qz. P/s: Jangan karam macam Titanic.


3 Selamat Datang Alaf Baru





Konbawa minna-san, Qz-dono is here! Kalau, kamu perhatikan, blog ini sudah lama terbiar, ini kerana Xlaws telah mengubah fokusnya kepada fansub blog beliau(http://xmsfansub.net/).  Now,  i have take over this blog, yes, its mean I'm new admin at this place. Qz berharap dapat menghasilkan lebih banyak post yang baik dan bagus, mantap dan dinamik, serta mudah dibaca dan difahami.



Kedatangan Tahun 2014 kini telah selamat tiba dan dunia masih belum kiamat. Jawabnya, awal tahun baru telah pun menjelang berserta segala pembaharuan dari segi jiwa dan rohaniah. Waktu inilah, kita memunasabahkan diri, melihat kembali segala pertiwa dahulu untuk dianalisa dan dikaji supaya  dapat membuat perubahan, yakini "Hari semalam adalah baik, Hari ini adalah lebih baik, Hari Esok akan lebih baik ".



Qz nak tanya kepada hadirin sekalian, dimanakah anda semalam? Adakah anda duduk di rumah menonton Tv bersama keluarga? Adakah anda pergi ke dataran dan memakai topeng vendetta?. Kenapa Qz tanya? sebab Qz nak tahu bagamana setiap tahun rakyat Malaysia menyambut tahun baru.


20 1 Lubuk Download Movie Terbesar




Kadang-kadang kita jenuh nak download movie yang mempunyai banyak part. Lebih teruk lagi movie HD 1080p/720p yang mempunyai sehingga melebihi 15 part, dah la 15 part ditambah pula setiap 1 part nak 450mb. Mesti leceh kan?

Untuk mengatasi masalah ini, kita guna je Torrent. Pilih movie yang mana anda suka lepas tu biarkan download sampai habis. Senang kan?

Sebenarnya XLAWS ada terjumpa 1 website yang mengandungi banyak movie. Mungkin database movie paling besar? Websitenya pula simple, tetapi memang style la orang kata. Seeders dan leechers pun banyak. Tapi tak kisah la selagi seeders masih banyak., yang penting dapat sedut sepuas-puasnya, tak gitu? Link XLAWS sediakan di bawah.


~ Selamat Mendownload ~


6 10 Laptop Gaming Paling Power 2012



Jangan ingat Alienware, Razer Blade, Asus je gaming laptop yang paling power wujud di dunia ni. Sebenarnya ada lagi power dari mereka. Mungkin anda sendiri pun tidak pernah dengar jenamanya. Spec memang terlalu extreme. Memang Stunning/Killer/Unbeatable, inilah 3 perkataan yang dapat diungkapkan untuk senarai laptop gaming di bawah.

#1
SAGER NP9270


Sager menduduki tempat pertama kerana menggunakan processor paling extreme, HDD 2.25TB (Hybrid Hard Drive), RAM 32GB dan mempunyai harga yang tidak melampau berbanding dengan jenama laptop yang lain.

Base Spec Configuration ($2899.00)
Processor: 2nd Generation Intel® Core i7-3930K Processor ( 12MB L3 Cache, 3.20GHz / 3.80GHz in Turbo Mode, 6 Cores )
RAM: 16GB Quad Channel DDR3 SDRAM at 1600MHz - 4 X 4GB
Graphic Card: Nvidia GeForce GTX 580M GPU with 2GB GDDR5 Video Memory [Ranking : 16 ]*
HDD: 750GB 7200rpm SATA 300 Hard Drive
Audio: THX TruStudio Pro Audio
Display: 17.3" Full HD LED-Backlit Display with Super Glossy Surface (1920 x 1080)

Max Spec Configuration ($5184.00)
Processor: 2nd Generation Intel® Core i7-3960X Processor Extreme Edition ( 15MB L3 Cache, 3.30GHz / 3.90GHz in Turbo Mode, 6 Cores )
RAM: 32GB Quad Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz - 4 X 8GB
Graphic Card: Dual Nvidia GeForce GTX 580M GPU NVIDIA® SLI® Enabled with 2GB GDDR5 Video Memory + Additional AC Adapter & Power Converter Box [Ranking : 6]*
HDD: 2.25TB RAID 0 (3x 750GB 7200rpm SATA Hybrid Hard Drive with 8GB SSD )
Audio: THX TruStudio Pro Audio
Display: 17.3" Full HD LED-Backlit Display with Super Glossy Surface (1920 x 1080)

#2
Falcon Northwest DRX


Jika anda mahukan laptop jenis bergaya dan performance yang mantap, cubalah Falcon Northwest DRX!. Laptop ini boleh ditempah dan diubah suai mengikut citarasa anda. Tetapi harganya terlalu mahal dan spec rendah jika nak dibandingkan dengan Sager NP9270. Ianya sangat berat serta bateri hanya dapat bertahan selama 45 minit. Sistem Audio yang digunakan juga tidak diketahui.

Base Spec Configuration ($3163.88)
Processor: Intel® Core i7-960 Processor ( 8MB L3 Cache, 3.20GHz, 4.8GT/sec QPI )
RAM: 12GB Triple Channel DDR3 SDRAM
Graphic Card: Single 1.5GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 460M (1.5GB of Total GFX) [Ranking : 46 ]*
HDD: 250GB 7200rpm SATA 300 Hard Drive
Display: 17" LED Backlit Glossy Screen - Perfect Pixel Guaranteed (1920 x 1080)

Max Spec Configuration ($6520.88)
Processor: Intel® Core i7-990X Processor Extreme Edition ( 12MB L3 Cache, 3.46GHz, 6.4GT/sec QPI, 6 Cores )
RAM: 24GB DDR3 SDRAM at 1333MHz - 3 X 8GB
Graphic Card: Dual Nvidia GeForce GTX 580M GPU NVIDIA® SLI® Enabled with 2GB GDDR5 Video Memory + Additional AC Adapter & Power Converter Box [Ranking : 6]*
HDD: 1.5 TB RAID 0 (3x 5000GB) 7200RPM
Display: 17" LED Backlit Glossy Screen - Perfect Pixel Guaranteed (1920 x 1080)

#3
Origin PC EON17


~ Tiada penerangan lanjut ~

Base Spec Configuration ($2326.00)
Processor: Intel Core i7 950 3.06GHz LGA 1366 Quad-Core Processor (8MB L3 Cache)
RAM: 6GB Triple-Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz - 3 X 2GB
Graphic Card: Single 1.5GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 460M (1.5GB of Total GFX) [Ranking : 46 ]*
HDD: 250GB 7200rpm SATA 300 Hard Drive
Audio: Integrated High-Definition Audio and up to 7.1 Channel support
Display: 1920 x 1080 Full HD 17.3" LED Backlit Glossy Screen

Max Spec Configuration ($7605.00)
Processor: Intel Core i7 990X 3.46GHz LGA 1366 Hex-Core Processor (12MB L3 Cache)
RAM: 24GB Triple-Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz - 3 X 8GB - Extended lead time
Graphic Card: Dual 2GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 580M Overclocked NVIDIA® SLI® Enabled (4GB of Total GFX) w/Dual 300watt power adapters [Ranking : 6]*
HDD: 1.5TB RAID 0 (3x 500GB) 7200RPM
Audio: Integrated High-Definition Audio and up to 7.1 Channel support
Display: 1920 x 1080 Full HD 17.3" LED Backlit Glossy Screen

#4
Alienware M18x


Siapa tak kenal Alienware M18x. Walaupun harganya mahal dari serendah $1999 hingga $6273.99, tetapi ianya boleh diubah suai mengikut cita rasa para pengguna. Dinasihatkan agar membeli melalui website utama Dell kerana mempunyai rebate serta dapat menjimatkan wang anda.

Base Spec Configuration ($1999.00)
Processor: Intel® Core i7 2670QM 2.2GHz (3.1GHz w/Turbo Boost, 6MB Cache)
RAM: 4GB Dual Channel DDR3 at 1600MHz (2DIMMS)
Graphic Card: 1.5GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 560M [Ranking : 37]*
HDD: 500GB 7200RPM SATA 3Gb/s edit
Audio: Internal High-Definition 5.1 Surround Sound Audio
Display: 18.4-inch WideFHD 1920 x 1080 WLED

Max Spec Configuration ($6273.99)
Processor: Intel® Core i7 2960XM Overclocked Turbo Boost to 4.0GHz (8MB Cache)
RAM: 32GB Dual Channel DDR3 at 1333MHz (4DIMMS)
Graphic Card: Dual 2GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX 580M - NVIDIA® SLI® Enabled [Ranking : 6]*
HDD: 1TB RAID 0 (2x 500GB) 7200RPM Solid State Hybrid
Audio: Internal High-Definition 5.1 Performance Audio with SoundBlaster MB Software
Display: 18.4-inch WideFHD 1920 x 1080 WLED

#5
MSI GT783-625US


MSI GT783-625US mempunyai heartbeat!Plus dengan THX TruStudio Proaudio yang menghasilkan sound effect yang terbaik, harganya pula hampir sama dengan Sager NP7280-S1. Tetapi, terdapat extra hard disk iaitu, SDD 128GB dan HDD 750GB.

1 Spec Configuration ($2499.99)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2670QM (2.2 GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.1 GHz
RAM: 16GB DDR3 system memory
Graphic Card: NVIDIA® GeForce® GTX 580M discrete graphics (DDR5 2.0GB VRAM) [Ranking : 16]*
SDD + HDD: 128GB SSD + 750GB HDD(7200 RPM)
Audio: Dynaudio Premium Speakers w/ Subwoofer
Display: 17.3" Full HD Anti-reflective Display (16:9; 1920 x 1080)

#6
iBuyPower Battalion 101 X7200


~ Tiada penerangan lanjut ~

Base Spec Configuration ($2399.00)
Processor: Intel® Core i7 970 Processor (6x 3.20GHz/12MB L3 Cache) - FREE Upgrade to Intel Core i7 980 Processor
RAM:
12GB [4GB x 3] 1333MHz DDR3 SDRAM [Laptop Memory] - Corsair or Major Brand
Graphic Card:
NVIDIA GeForce GTX 560M 1.5GB GDDR5 Video [Ranking : 37]*
HDD:
500 GB 7200rpm Serial-ATA Super Slim Laptop Hard Drive 
Audio: 3D Premium Surround Sound Onboard
Display: 17.3" Full HD 1920X1080 Widescreen LCD TFT
 
Max Spec Configuration ($3118.00)
Processor: Intel® Core i7 990X Processor Extreme Edition (6x 3.46GHz/12MB L3 Cache)
6-Core CPU - Highest Performing Desktop Processor
RAM: 12GB [4GB x 3] 1333MHz DDR3 SDRAM [Laptop Memory] Corsair or Major Brand
Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 560M 1.5GB GDDR5 Video [Ranking : 37]*
HDD: 1.5TB RAID 0 (2x 750GB) 7200rpm Serial-ATA Super Slim Laptop Hard Drive
Audio: 3D Premium Surround Sound Onboard
Display: 17.3" Full HD 1920X1080 Widescreen LCD TFT Laptop

#7
Toshiba Qosmio X775-3DV80


Mempunyai sokongan 3D. Jangan risau ketika hendak membeli game baru kerana ianya akan auto-convert game 2D menjadi 3D.

1 Spec Configuration ($1899.99)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2670QM (2.2 GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.1 GHz
RAM: 8GB DDR3 1333MHz memory
Graphic Card: NVIDIA® GeForce® GTX 560M (3D vision) [Ranking : 37]*
HDD: 1.25TB: 500GB (7200rpm, Hybrid 4GB Serial ATA) + 750GB (5400rpm, Serial ATA)
harman/kardon® stereo speakers
Display: 17.3" widescreen,FHD TruBrite® TFT LED Backlit Display (3D ready, 1920x1080 120Hz) + NVIDIA® 3D VISION Kit (glasses, USB 2.0 type A to 5-pin mini-B cable)

#8
ASUS G74SX-DH72


Antara jenama laptop yang terkenal di dunia. Hardware mereka juga berkualiti tinggi. Walaupun laptop ini besar, tetapi ianya tidak seberat yang anda sangkakan. ASUS G74SX-DH72 menjadi pilihan ramai gamers di dunia kerana terdapat sokongan 3D, bentuk, spec serta designnya yang sangat memberangsangkan. Harganya yang agak murah serta dapat menarik perhatian orang ramai.

1 Spec Configuration ($1939.99)
Processor: Intel Core i7-2670QM (6M Cache, 2.20 GHz)
RAM: 16GB 1333 MHz DDR3 RAM
Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 560M 3GB GDDR5 [Ranking : 37]*
HDD: 750 GB 7200rpm Serial-ATA
Audio:EAX Advanced HD 4.0 Audio
Display: 17.3" 16:9 Active Matrix TFT Color LCD(1920x1080 120Hz) LED Backlight

#9
Razer Blade


Rujuk:
Penerangan & Spec

#10
HEWLETT-PACKARD (HP) ENVY 17 3D series


Dicipta dengan badan aluminium yang dapat mengurangkan haba pada laptop serta mempunyai kualiti muzik yang tinggi (Crystal Clear). Ianya juga disokong dengan 3D untuk membuatkan pengalaman bermain game dan menonton movie menjadi lebih bermakna.

Base Spec Configuration ($1599.99)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2670QM (2.2 GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.1 GHz
RAM: 6GB 1333MHz DDR3 System Memory (2 Dimm)
Graphic Card: 1GB GDDR5 Radeon(TM) HD 6850M Graphics [Ranking : 70]*
HDD: 750GB 7200RPM Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection
Audio: HP Beats Audio
Display: 17.3" diagonal Full HD HP 3D Ultra BrightView Infinity LED Display (1920x1080) + HP 3D Active Shutter Glasses

Max Spec Configuration ($2778.98)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2820QM (2.3 GHz, 8MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.4 GHz
RAM: 16GB 1333MHz DDR3 System Memory (2 Dimm)
Graphic Card: 1GB GDDR5 Radeon(TM) HD 6850M Graphics [Ranking : 70]*
HDD: 1.5TB 7200RPM Dual Hard Drive (750GB x 2) with HP ProtectSmart Hard Drive Protection
Audio: HP Beats Audio
Display: 17.3" diagonal Full HD HP 3D Ultra BrightView Infinity LED Display (1920x1080) + HP 3D Active Shutter Glasses


Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS